LAWYER-EXPERT


LAWYER-EXPERT


Новації у сфері оскарження податкових рішеннь ДПС

Новації у сфері оскарження податкових рішеннь ДПС

Державна податкова служба України, за підтримки EU4PFM, впровадила інноваційну IT-систему для адміністративного та судового оскарження. Це нововведення має на меті забезпечити більш ефективну та прозору взаємодію між платниками податків та ДПС. Відповідну інформацію розмістили на вебпорталі Державної податкової служби України.

Що таке EU4PFM?

EU4PFM – це програма Європейського союзу (ЄС) з підтримки управління державними фінансами в Україні. Основна мета програми - покращення надання державних послуг та створення в Україні комфортного бізнес-клімату. Програма підтримує реформи, що спрямовані на розвиток сучасної, ефективної та справедливої системи збору податків, її ініціативи також направлені на підтримку відповідних державних інститутів та покращення їх організаційних можливостей.

Основні напрямки діяльності програми:

  1. Підтримка реформ у сфері оподаткування.
  2. Створення та впровадження Служби фінансових розслідувань.
  3. Розширення податкової бази України.
  4. Адаптація податкового та митного законодавства до норм ЄС та кращих міжнародних практик.
  5. Покращення можливостей податкових та митних установ протидіяти ухиленню від сплати податків.

Що таке нова IT-система від ДПС?

Це інноваційна IT-система для адміністративного та судового оскарження рішень ДПС, яка має на меті забезпечити більш ефективну та прозору взаємодію між платниками податків та ДПС.

Які основні переваги цієї IT-системи?

На меті досягнення таких чинників як ефективність, прозорість та конфіденційність у сфері взаємовідносин бізнесу та податкового органу в процесі оскарження податкових рішень. Система дозволяє зменшити час розгляду скарг, сприяє справедливому вирішенню податкових спорів, гарантує високий рівень захисту персональних даних та легко інтегрується з існуючими інформаційними базами ДПС.

Як система впливає на процес оскарження?

Система надає нові можливості для громадян та бізнесу, забезпечуючи простий та зручний доступ до процедур оскарження. Вона також дозволяє створити автоматизований контроль, що забезпечує запис кожного кроку процесу скарги та його легке відстеження.

Ще більше цікавих аналітичних матеріалів та корисних порад Ви знайдете у телеграм каналі "Lawyer-expert" за посиланням:

Підпишіться на телеграм канал Lawyer-expert щоб разом відслідковувати найцікавіші події в сфері права та інновацій!