LAWYER-EXPERT


LAWYER-EXPERT


Ризики обміну персональних даних на токени Worldcoin

Ризики обміну персональних даних на токени Worldcoin

У світі криптовалют з'явився новий гравець - Worldcoin. Цей проект, заснований Семом Альтманом, генеральним директором розробника ChatGPT OpenAI.

Розробники Worldcoin пропонують людям обмін - сканування їх очей в обмін на цифровий ID та токени криптовалюти Worldcoin. Проєкт стартував у липні 2023 року, і сканування очей вже відбувається в таких країнах як Великобританія, Японія та Індія.

Таким чином, токен Worldcoin позиціонують як токен з реалізованим механізмом ідентифікації користувачів з метою запобігання шахрайству та використанню криптовалюти для незаконних цілей.

Які ж можливі ризики обміну персональних даних на токени?

Обмін біометричних даних на криптовалюту може мати серйозні юридичні наслідки. Важко сказати наскільки захищеними будуть передані персональні дані. Багато країн мають закони та регуляторні акти, які встановлюють правила щодо збору, збереження та обробки персональних даних. Але, є ще й технічна сторона питання. Якщо зловмисники отримують доступ до персональних даних, які були передані в обмін на криптовалюту Worldcoin, вони можуть використати персональні дані для здійснення шахрайства, включаючи крадіжку особистих фінансових даних, ідентифікаційного шахрайства та інших видів злочинної діяльності. Це може мати серйозні юридичні наслідки для набувачів «безкоштовної» криптовалюти.

Отже, перед тим як обміняти свої біометричні дані на криптовалюту, важливо розуміти можливі юридичні наслідки.

Ідея безкоштовної криптовалюти є привабливою, але вона може мати далекосяжні наслідки для вашої приватності та фінансової безпеки. Цей проєкт, скоріш за все, приверне увагу фінансових регуляторів багатьох країн.

До речі, Великобританія вже заявила про те що проводить розслідування щодо запуску Worldcoin.

Ще більше цікавих аналітичних матеріалів та корисних порад Ви знайдете у телеграм каналі "Lawyer-expert" за посиланням:

Підпишіться на телеграм канал Lawyer-expert щоб разом відслідковувати найцікавіші події в сфері права та інновацій!